Onderstaand de speech die voorzitter Berit Mulder tijdens de nieuwjaarsreceptie hield.

Dag allemaal,

Wat een prachtig gezicht: zo’n grote opkomst! Daar zijn we blij mee! Ik zal jullie niet al te lang van de toost afhouden,wees niet bang….

Ik zie, als ik zo rondkijk, leden, actieve en minder actieve fietsers, vrijwilligers en ook sponsors en allen onverminderd enthousiast! Het is een mooie mix. En het is deze mix die maakt dat Grupetto als vereniging onverminderd groeit. We hebben inmiddels de 370 leden aangetikt en zijn dus onderwPresentatie Lustrumjaareg naar 400. Dat is onvoorstelbaar veel. Er zijn momenten, en dat mogen jullie best van ons weten, dat wij als bestuur even moeten slikken en heel hard aan het nadenken zijn hoe we dat in goede banen leiden. Maar vooral, hoe we ervoor zorgen dat iedereen vindt bij de vereniging waar ze lid voor geworden zijn. Natuurlijk realiseren we ons dat het niet mogelijk is om het voor iedereen steeds even goed te doen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’. Het is wel nodig dat we goed scherp blijven. Daarom blijven we met elkaar praten. Daarom ook zijn we blij met signalen, verhalen, telefoontjes en mails. Vertel ons wat je bezig houdt. Het is niet gezegd dat we overal iets mee kunnen of dat we er meteen iets mee kunnen. Maar wat we niet weten, kunnen we niet voor jullie doen of veranderen.

We zijn doorlopend bezig om te kijken hoe we de vereniging in beweging kunnen houden en daar zoveel mogelijk leden en sponsoren bij kunnen betrekken. Er is een aantal concrete plannen, die we op de ALV zullen ontvouwen.

Voor nu: een nieuwjaarsreceptie is vooral een feestelijke bijeenkomst! Het is ook het moment om jullie te bedanken voor jullie inzet en betrokkenheid bij de vereniging. Dat geldt voor alle leden, voor de vrijwilligers en zeker ook voor onze sponsors, die we ook hard nodig hebben en waar we blij mee zijn.

We hebben zin in het nieuwe jaar. Het wordt een bijzonder jaar. Het eerste lustrum. We hebben jullie beloofd dat we een tipje van de sluier zullen oplichten van de activiteiten die we voor dit jaar in petto hebben. Wij zijn een fietsvereniging, dus ligt het accent, ook bij de lustrumactiviteiten op het fietsen. Maar het is ook goed om niet alleen naar onszelf te kijken. Heel dicht bij huis kunnen we veel betekenen voor anderen die wel dolgraag zouden willen sporten maar daar de mogelijkheid niet voor hebben. We hebben besloten om dit lustrumjaar niet alleen te vieren, maar ook uit te delen. Bij een verjaardag horen cadeau’s. In Meppel bestaat de Stichting Leergeld Meppel. Zij dragen eraan bij dat het voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk wordt gemaakt om te sporten. Wij zijn een jonge vereniging maar we kennen geen jeugdleden. Dat wil niet zeggen dat we niet kunnen investeren in de jeugd in Meppel en daarmee indirect in de toekomst!

Ik zal jullie meer vertellen over het programma en daarin is ook aandacht voor de stichting Leergeld Meppel, en dan heffen we het glas te heffen op jullie: leden, vrijwilligers en sponsors.

Gelukkig Nieuwjaar!!!

BEKIJK DE PRESENTIE OVER HET LUSTRUMJAAR