Meppel, december 2020

Beste leden,

2020 was een memorabel jaar. Een jaar waarin veel gebeurd is en waarin we getroffen zijn door een wereldwijde pandemie. Het geeft nog maar eens aan hoe kwetsbaar de mens is. De impact op ons dagelijks leven was en is nog steeds enorm.

Ook op het gebied van de wielersport was het een bijzonder jaar. Voorjaarsklassiekers die in het najaar werden gereden, geen Giro in mei, de Tour de France die eind augustus van start gaat en de Vuelta eindigt pas op 8 november.Het was ook een prachtig wielerjaar met mooie herinneringen:Mathieu van der Poel wint de Ronde van Vlaanderen in een spectaculaire sprint-a-deux van Wout van Aert.
De geweldige overwinningen van onze fietskanonnen Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. En wat te denken van de apotheose van de Tour de France. In de laatste slotklimrit op de Planche des Belles Filles, moest Primoz Roglic uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de jongeling Tadej Pogacar. Fantastische sportmomenten die we ons nog lang zullen herinneren.
De horror- crash van Fabio Jakobsen was helaas het dieptepunt van het seizoen. Het is een wonder dat Fabio weer op de fiets zit. Het laat ook zien hoe groot de risico’s in de wielersport zijn.

Het afgelopen jaar was voor onze vereniging qua activiteiten helaas een jaar waarin we erg weinig gezamenlijk hebben kunnen doen. Het bestuur heeft natuurlijk niet stil gezeten. We richten ons vol optimisme op het nieuwe jaar waarin we ons 10-jarig bestaan gaan vieren. We zijn al druk bezig met het hele programma voor het nieuwe jaar.

We zijn verheugd dat we voor de komende 3 jaar weer op onze shirt-sponsoren mogen rekenen. Dit maakt het mogelijk dat we een prachtige, nieuwe wieleroutfit hebben kunnen ontwerpen, waar we met recht trots op mogen zijn. Inmiddels is de 1e bestelronde geweest en deze was een groot succes.

Onze vereniging wordt gevormd door vrijwilligers. Daarom wil ik allen die zich voor onze vereniging inzetten hartelijk danken voor hun inzet. Omdat vele handen licht werk maken zoeken wij nieuwe vrijwilligers en commissieleden. Ik doe daarom graag de oproep: wil je wat voor onze vereniging betekenen? Meld je dan aan!Sinds de start van onze vereniging organiseren wij, onder leiding van onze wegkapiteins, de gezamenlijke trainingsritten. Ik hoop dat we volgend voorjaar weer SAMEN in clubverband kunnen gaan fietsen.  Graag zou ik jullie daar weer willen ontmoeten.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een gezond 2021 toe.

FORZA GRUPETTO!

Paul Jacobs