Realisatie door:

Column van de voorzitter

/Column van de voorzitter
Column van de voorzitter2019-04-17T21:32:52+02:00

Meppel, april 2019

Ciao Grupetti,

De korte tijd dat we – met de groepen – aan het fietsen zijn, hebben we alweer vele weertypes gezien. En met die weertypes, herkennen we ook de types fietsers. Hebben jullie de foto gezien van onze beginnersgroep? In de kou en de regen! Dappere dodo’s. Als ik het goed heb, hebben ze zich in ieder geval goed vermaakt en was het nog leerzaam ook. Als ik zo’n foto dan zie, voel ik al haast weer de kou van wind en de regen die op een gegeven moment gewoon door het regenjasje heen komt, de tinteling in mijn handen, het water in mijn schoenen. Wonderlijk hoe warm dat water dan toch is als je het uit je schoenen laat lopen, terwijl je tijdens het fietsen je tenen al niet meer kunt voelen. Ik hou er niet van. De meesten van jullie weten het wel, ik ben veel meer een mooi weer fietser. De komende Paasdagen zijn een mooi moment om ergens in de middag weer eens een rondje te doen. Lekker peddelen in het zonnetje, temperatuurtje van een graad of 20, niet te veel wind. Fijn hoor! De fietsen staan klaar.

Het komende Paasweekend is ook het weekend van de Amstel Gold. Ik heb van veel kanten gehoord dat een aantal Grupetti dames en heren daar zullen zijn om hun hoogtemeters te maken. Dan kan je het haast niet beter treffen dan zo. Veel succes en plezier allemaal!

Overigens, hebben jullie de nieuwe bordjes gezien bij het Grupetto fietsenrek bij het Clubhuis met de letters T, D, C en B? De gedachte is dat iedereen die meefietst bij aankomst op zondagochtend zijn of haar fiets ophangt bij de eigen groep. Dus, wil je die zondag meefietsen met de D groep, dan hang je je fiets daar op. Dan hoeven de fietsen ook niet tegen het hek bij het hockeyveld te worden gezet. De WK van dienst kan daardoor in 1 oogopslag zien hoeveel groepen er zullen vertrekken. Handig toch? Afgelopen zondag hadden we de bordjes trouwens nog niet zo nodig. Het was net 1 graad Celsius om 9:00 uur. En een paar uur later maar een paar graden meer. Hulde aan de aanwezige 12 dappere fietsers en hun wegkapiteins.

Veel (zonnig) fietsplezier en veilige kilometers!

Berit