Direct na de openingsrit is de basistraining en ook de gevorderdentraining van start gegaan. Linda Schipper (basis) en Marc van den Heuvel (gevorderden) vertellen graag hoe ze de trainingen ervaren.

Basistraining

We zijn inmiddels 3 weken bezig en dus halverwege onze basistraining en hebben al ontzettend veel geleerd. Onder leiding van Harmen Scholtalbers en met begeleiding van Greta Knol (en in haar afwezigheid Arjan Soer) staan we gemiddeld met 8 fietsers elke donderdagavond om 18.30 uur weer klaar om nieuwe technieken te leren.

De eerste week werden we ‘gedoopt’ door flinke stortbuien maar afgelopen donderdag konden we dan toch eindelijk de korte broek aan.

We starten elke week met de techniek. We slalommen over de parkeerplaats, leren wanneer we moeten remmen en wanneer we het beste kunnen schakelen. En ook waar we op moeten letten en vooral niet naar mogen kijken: de stoeprand, want “waar je naar kijkt ga je naartoe”. Vervolgens maken we de 2 uur vol door de technieken in uitvoering te brengen. Zo fietsen we gemiddeld zo’n 45km per avond. Door de coaching van Harmen hebben we al diverse ritten met onderlinge racen en kop-over-kop werk mogen doen.

We hebben een leuke groep gemotiveerde fietsers dus ik kijk elke week weer uit naar de training.
De training is geschikt voor beginners en een ieder die zijn of haar techniek wil bijspijkeren.
Het motto is “altijd blijven trappen” en dat ga ik zeker onthouden.
Wij trainen nog even 3 weken door en zijn dan klaar om goed mee te kunnen komen met de T-, D- of misschien wel de C-groep.
 

Gevorderdentraining

Beter worden, beter worden, beter worden. Hoor ik Laurens ten Dam in zijn podcast roepen. Maar als ik nou maar iets sneller was na de bochten dan ben ik al dik tevreden. Juist dat trainen we tijdens de gevorderdentraining op dinsdagavond van Wilbert Broekhuizen en Matijs Jansen. Met verschillende soorten interval sessies wordt er gewerkt aan je snelheid en aan je explosiviteit. Maar ook goed schuilen voor de wind en juist energie sparen komt aan bod. We fietsen op een klein rondje van ongeveer 3km. Zo kan iedereen in zijn of haar eigen tempo mee doen. 

Doe je de komende maand ook mee? Opgeven is niet nodig! 

Training op dinsdagavond goed voor iedereen.