Met toch wel wat zenuwen in de benen liep ik de trap op bij Omnisport. Samen met nog 7 anderen gingen we een clinic baanwielrennen volgen. Door de verhalen van de mensen die in maart al waren geweest was ik super enthousiast geworden, maar toch ook zeker een beetje nerveus voor die steile wand. 

Eerst de fietsen afstellen, een duidelijke en serieuze instructie (de instructeur was die week zelf gevallen en dat schrikte ons ook wel af ;) en toen konden we gaan. Eerst hebben we wat vaardigheidsoefeningen gedaan om wat gevoel te krijgen met de fiets. Want ja, dat is toch zeker wel anders. Geen remmen, geen versnellingen en niet zomaar kunnen stoppen met fietsen.                                  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen we wat feeling hadden met de baan kon de training echt van start gaan. Eerst een sprintoefening en later een ploegenrit. We hebben ervaren en genoten hoe het is om met snelheid door de baan te rijden. 

Die zenuwen? Niet nodig. De wand is stijl, maar als je blijft doortrappen heb je daar geen last van. Het was een super gezellige leerzame clinic. Cees, bedankt voor de goede zorgen! Zeker voor herhaling vatbaar! Bekijk de foto’s  en de film waarmee je een goede indruk krijgt van de dag. De foto’s en de film zijn gemaakt door Kees Veelo.

Groetjes, Saskia