Op zondag 18 juni a.s. staat ie weer op het programma: de Classico Grupetto. De voorbereidingen voor de 6e editie zijn alweer in volle gang.

Misschien wel de mooiste tocht door Drenthe

Denkend aan de reacties van de deelnemers van vorig jaar heeft de Classico zich zeker op de kaart gezet. De tocht gaat over de mooiste weggetjes van ZW-Drenthe. Zelfs van mensen die toch vrij bekend zijn in de omgeving kreeg de organisatie te horen dat ze op bepaalde plekken -zo dicht bij huis- nog nooit geweest waren.

Nieuwe startlocatie
Een belangrijke verandering ten opzichte van de vorige edities is de nieuwe startlocatie. De Classico start dit jaar vanaf het clubgebouw van MEKO ‘74 Sportpark Koedijkslanden 14, Meppel.Hier is volop parkeergelegenheid voor de deelnemers die per auto naar de start komen.

Verzorging
Onderweg is er een ravitailleringspost ingericht, waar de deelnemers een rozijnen-/krentenbol en een banaan aangeboden krijgen. Onderweg zijn er, afhankelijk van de gekozen afstand, 1 of 2 controleposten bij lokale horecagelegenheden.

Voorinschrijving mogelijk

Ook dit jaar kun je je vooraf inschrijven via een link op de website van de NTFU.

Routes en vertrektijden

Voor de Classico Grupetto zijn ook dit jaar weer 4 routes uitgezet. Er kan worden gekozen voor de afstanden van 65, 85, 105 en 135 km.
De vertrektijden zijn voor de 65 en 85 km tussen 8.30 en 10.00 en voor de 105 en 135 km tussen 8.30 en 9.30. Bij de start is “Scan en Go” beschikbaar.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- voor niet-NTFU-leden en € 4,- voor NTFU-leden.


Het dragen van een helm is verplicht!

 

Tot ziens op 18 juni!