Ten tijde van Corona is alles anders en zeker het rijden van de “Classico”. In 2020 helaas niet verreden maar met de opkomende versoepelingen heeft de Classico Commissie kans gezien om de tocht dit jaar gelukkig voor de eigen leden weer op de kaart te zetten. Voor veel leden een zeer welkome onderbreking van het al meer dan een jaar lang rijden onder het mom van “ride solo” en/of “ride duo”. Voor de vereniging een mooie gelegenheid weer eens iets voor de leden te kunnen betekenen.

De Classico Commissie heeft deze kans met beide handen aangegrepen en vanuit de bestaande beperkingen “omgedacht” en een vorm van de Classico neergezet die wat ondergetekende betreft niet eenmalig hoeft te zijn.

Het thema “Ride-in-a box” was meer dan uitnodigend om snel in te schrijven en de inhoud van de WARX-box stelde inderdaad niet teleur. Aan de inwendige mens en fietsspullen was meer dan voldoende gedacht.

Geblesseerd of niet, inschrijven betekent ook fietsen! Keuze aan routes genoeg waarbij de eerste keus gezien het nieuwe karakter deze keer toch op de gravelroute is gevallen. Als je denkt de omgeving te kennen de perfecte manier om “new roads” te ontdekken en wat dat betreft hulde voor de routebouwer(s). De route was deels bekend maar zeer zeker ook verrassend met na 5 km al een onbekende afslag naar een zandweg die ik nog nooit had gefietst. Er zouden er meer volgen en het bewijs dat we in een zeer mooie omgeving wonen is ook maar weer eens geleverd.

Voor alle routes was een stop met koffie en appelgebak bedacht in Lhee. Volgens Laurens ten Dam is Het Hijgend Hert in Vijlen de enige echte Bospub van Nederland maar de Lheese variant doet hiervoor zeker niet onder. Een goede locatiekeuze om met medeleden even bij te praten met daarna weer voldoende energie om de terugreis naar Meppel aan te vangen.

Ik denk dat ik namens alle deelnemers spreek als ik via deze weg de Classico Commissie bedank voor dit zeer geslaagde evenement. De thuisblijvers hadden het gelijk niet aan hun zijde en op naar volgend jaar!!

Met een vriendelijke Grupetto fietsgroet,
Johan

Bekijk meer foto’s die gemaakt zijn zondag 13 juni door Jan Soer.