Onder perfecte weersomstandigheden hebben in totaal zo’n 40 het ‘Rondje Drenthe’ gefietst. De tocht ging langs de provinciegrenzen van Drenthe met Groningen, Friesland en Overijssel. Er waren twee afstanden, het hele rondje van maar liefst 270 kilometer en een half rondje van ongeveer 145 kilometer. 

Om half zeven gaf wegkapitein Arjan Soer het startsein voor de uitdagende fietstocht. Na 85 kilometer fietsen werd er net buiten Zwartemeer gepauzeerd. De ruim 80 kilometer van Zwartemeer naar Peize was met een windkracht 4-5 vol tegen erg zwaar. In Peize werd er even gestopt voor een kop koffie en al snel ging de groep richting Bovensmilde. Daar stond voor iedere fietser een stuk appeltaart met slagroom klaar. Het laatste stuk van het ‘Rondje Drenthe’ ging via Vledder en Nijeveen naar Meppel. De ruime 270 kilometer werd met een gemiddelde van ruim 30 km/u gefietst.

Om tien uur die ochtend vertrok er ook een groep van 20 Grupetti die een klein ‘Rondje Drenthe’ gingen fietsen. Vanuit Meppel fietste de groep via Hoogeveen naar Assen en door naar Bovensmilde, waar voor hen ook de koffie en heerlijke appeltaart klaar stond. Ook zij fietsten vervolgens via Vledder en Nijeveen naar Meppel de 150 kilometer vol.

Voor beide groepen stond er bij het clubgebouw van MeKo ‘74 een meer dan verdiende pastamaaltijd klaar.

Dank je wel Gerda, Cees en Kees die als vrijwilligers hun vrije zondag hebben opgeofferd om als begeleiding met ons mee te gaan. En Kees natuurlijk ook heel erg bedankt voor de mooie foto’s.