ALV 2017

 

Goedenavond!

Fijn dat jullie er allemaal zijn. Ik kan wel verklappen dat het toch ieder jaar weer spannend is, of jullie wel komen. En zo waar, daar zijn we weer en wat weer een mooie opkomst! Voor ons is de ALV dé avond om met jullie te delen wat we allemaal van plan zijn in het komende seizoen. En dit jaar zijn we heel wat van plan. Als ik terug kijk naar het afgelopen fietsseizoen, en dat hoort erbij op een ALV, is het echt wel een feestelijk lustrum jaar geweest. Zoals ik ook al memoreerde bij de Nieuwjaarsreceptie, we hebben wat feestjes gevierd! Daar past ook dank aan iedereen die daarbij betrokken was en de activiteitencommissie die daar ook hartstikke druk mee is geweest. Die commissie komt aan het einde van de avond nog even in beeld! Voor mij, ik heb het idee dat we daarmee ook een tijdvak hebben afgesloten en dat we nu aan de vooravond staan van een nieuw tijdvak, waarbinnen we een ander focus hebben. In de eerste jaren heeft het accent gelegen op het opbouwen van de vereniging, het opzetten van de structuur en het pionieren daarin hoe dat het beste gedaan kan worden. En het moet gezegd worden: we hebben een prima fundering! Dat hebben we te danken aan al diegenen die daarbij ook zeer persoonlijk betrokken zijn geweest en ook nu nog zijn. Ferdi, jij neemt vanavond afscheid van ons bestuur, maar gelukkig niet van de vereniging, dus we gaan je nog veel zien! Die fundering hebben we ook te danken aan onze meer dan trouwe sponsoren. Leuk om te zien dat er ook een groot aantal van jullie nu aanwezig is.

We zien voor het komende tijdvak de volgende uitdaging. Nu de fundering er ligt, bouwen we verder en gaan we aan de slag met het smeden van de verbinding tussen de leden. Dat hebben we natuurlijk al ingezet in het afgelopen jaar, en dit seizoen gaan jullie daar nog meer van zien. Wat daarbij, volgens ons, het allerbelangrijkste is, dat iedereen zin heeft om met elkaar te fietsen. Natuurlijk kan het nooit zo zijn dat het voor alle 360 leden precies gaat zoals hij of zij wil, maar er moet wel voor iedereen iets te vinden zijn. Joost gaat straks de plannen van de TC verder toelichten en jullie zullen zien dat daar ruim aandacht voor is. En als we dan samen fietsen is het ook fijn als we een plaats hebben vanwaar we kunnen vertrekken en waar we samen kunnen komen. Ook daar zijn we mee bezig geweest en Henk zal jullie straks vertellen wat onze bevindingen zijn. Wij zijn unaniem enthousiast en we zijn ervan overtuigd dat de plannen van de TC samen met het plan voor een gezamenlijk vertrekpunt een volgende grote stap zal zijn naar nog meer onderlinge samenhang. Of zoals jij het benoemt Henk: het Grupetto club-gevoel.

We hebben afgesproken dat het een korte vergadering wordt. Dat is altijd een goed streven en nu vooral omdat we graag ruim de tijd willen hebben voor onze bijzondere spreker van vanavond: Ingrid Paul. Welkom Ingrid. Het is fantastisch dat jij hier bij ons wilt zijn en dit voor ons wilt doen. Joost zal je straks nog verder introduceren.

Dan open ik hiermee de vergadering.