MEPPEL – De MeppelMokum tour bedacht door FTC Grupetto, een sponsorfietstocht van Meppel naar de Jordaan in Amsterdam, heeft ruim duizend euro opgeleverd voor stichting Donderdag Meppeldag.
,,Het was geweldig, vertelt Gertjan Holterman, voorzitter van Grupetto. ,,Natuurlijk zat het weer totaal niet mee. We waren kleddernat en hadden onderweg windkracht 5 tegen, maar het is gelukt!
Zondag zijn twee groepen van 14 deelnemers bij Herberg ’t Plein opgestapt voor de fietstocht naar Café De Jordaan in Amsterdam. ,,Het was erg pittig onderweg. Er waren enkele fietsers die het flink moeilijk hadden. We zijn rond 9 uur vertrokken en kwamen net over half 5 aan. Onderweg waren er veertien lekke banden, maar geen persoonlijke ongelukken. Vijf enthousiastelingen zijn daarna weer teruggefietst naar Meppel. Ze waren net iets eerder dan de bus weer terug bij ’t Plein?, lacht Holterman.
De deelnemers reden dit eerste jaar door Elburg en Muiden. ,,Het was voor ons ook even aftasten hoe het zou gaan. Zeker om met zo’n grote groep Amsterdam binnen te fietsen. We hebben een rondje door de hoofdstad kunnen fietsen en werden met veel gejuich en applaus binnengehaald.
De deelnemers waren enthousiast over de organisatie. Er was een volgkaravaan van vijf auto’s die onderweg voor de catering en benodigde materialen zorgde.
Het idee van de sponsortocht is ontstaan naar aanleiding van het teruglopen van de sponsorbijdragen voor de zes Donderdag Meppeldagen. Holterman: ,,We hebben besloten om deze tocht volgend jaar terug te laten komen en hopen een vaste plaats op het Meppeler activiteitenprogramma te krijgen.?