Bekijk de foto’s van de gezellige nieuwjaarsreceptie op woensdag 17 januari. En lees de speech van onze voorzitter.

Inmiddels is het nieuwe jaar al volop van start gegaan. Er zullen wel al goede voornemens zijn gesneuveld en andere houden dapper stand. Ik heb altijd wat moeite met de laatste weken van het oude jaar en de eerste van het nieuwe. Voor mij zijn de laatste weken van het oude jaar bovenmatig druk en daar vallen de Kerstdagen en Oud en Nieuw dan zo wonderlijk in. En dan had je dit jaar ook nog de griepgolf. Dan, gelukkig is het januari en kijk ik om naar de afgelopen periode. Dit jaar hebben wij dat gedaan in Valencia. Er even tussenuit stappen geeft de ruimte om terug te blikken en weer op te laden. Januari is een vreemde maand. Ik las dat januari is genoemd naar Janus, de god met de twee gezichten. Het ene gezicht is gericht op het verleden, het voorbije jaar waarin dingen anders gingen dan we wilden, maar ook heel veel dingen heel goed gegaan zijn. Het andere gezicht kijkt naar 2018, de toekomst, waarin we de kans hebben opnieuw te beginnen en de dingen beter te doen. 

Vanuit het bestuur kijken wij terug op een mooi jaar voor Grupetto. Wij zijn blij met al onze vrijwilligers, die er samen met jullie (en met ons) een mooi fietsjaar van gemaakt hebben. Blij met de leden, die er bij het fietsen waren, maar ook bij de bijeenkomsten. Waarbij het aantal leden van de vereniging constant is gebleven. En erg blij met onze sponsoren, die weer hebben toegezegd de vereniging te willen sponsoren. Daardoor is het mogelijk om de komende ronde de kleding met een mooie korting aan te bieden en zelfs om extra korting te krijgen bij het inruilen van je oude Grupetto kleding. Maar, daar vertelt Johan zo nog meer over.

Dan ben ik al vanuit het oude jaar naar het kijken naar het nieuwe jaar, waarin we starten met deze bijeenkomst, met zo’n  prachtige opkomst op een nieuwe locatie: ons clubhuis. En daar hoort een hartelijk welkom bij voor de bestuurders van Meko ’74, Lucien de Coo en Alex Weenink. We zullen straks officieel onze samenwerking bevestigen! Een clubhuis past goed bij de plannen die we als bestuur hebben voor de komende jaren. Zoals ik al eens heb opgeschreven in mijn column zijn we als bestuur bezig met het beleidsplan. Dat plan scharniert om de kern van Grupetto: samen uit, samen thuis, waar we nadenken om dat dan vooral veilig te doen! Het gaat over de ambitie om nog meer samen te doen, en het ‘samen’ verder in te vullen. Want samen zijn wij de vereniging, samen zijn wij, ook in 2018 FTC Grupetto.

Ik wens jullie mede namens Johan, Klaas, Henk en Joost, een meer dan prachtig 2018 met veel veilige fietskilometers en veel gezelligheid binnen de club. En voor we het glas heffen, ondertekenen we samen de overeenkomst tussen Meko ’74 en FTC Grupetto, waarin we de uiterst prettige samenwerking vastleggen.

P1170069kopie (Medium)