Fietstocht naar Most in Tsjechië (13 tot en met 21 juni 2015)

MostDe stad Meppel heeft een stedenband met de Tsjechische stad Most. In dit kader vinden er regelmatig uitwisselingen plaats tussen stadsbestuur, sportclubs en culturele en maatschappelijke instellingen. Van 18 tot 21 juni bezoekt een delegatie van de gemeenteraad van Meppel de stad Most. Dit bezoek staat in het teken van de sport omdat Most dit jaar Europees Sportstad van het jaar is.

Twee leden van de gemeenteraad, raadslid Jan van der Woerdt en duo-raadslid Eduard Annen hebben het initiatief genomen aan dit bezoek een sportieve activiteit te koppelen: een fietstocht naar Most. Geen politiek statement, maar gewoon een mooie tocht! Eduard en Jan zijn zelf enthousiast fietser en lid van Grupetto.

Route naar MostHet plan is om op zaterdag 13 juni te vertrekken en op donderdag 18 juni in Most aan te komen; zes etappes van 112 tot 153 km per dag. Totale afstand is ongeveer 750 km. We overnachten in B&B’s of goedkope hotels. De bus met de niet-fietsers (ze weten niet wat ze missen!) gaat op 18 juni van Meppel naar Most. Vrijdag 19 juni verblijven we in Most en zaterdag 20 juni gaan we waarschijnlijk een dag naar Praag. Zondag 21 juni met de bus terug naar Meppel, samen met de leden van de gemeenteraad.

We zijn nog op zoek naar twee tot zes goede fietsers die met ons mee willen en een vrijwilliger die de volgauto wil besturen. Heb je belangstelling, neem dan contact op met Jan (janvanderwoerdt@gmail.com) of Eduard (eduardannen@gmail.com)

We zien de reacties graag tegemoet.

Eduard Annen en Jan van der Woerdt