Op 23 februari hebben wij onderstaand persbericht verzonden naar lokale en regionale media. Lees ook haar maandelijkse column die vanaf nu op de website staat.

 

Gertjan Holterman draagt hamer over

Berit Mulder nieuwe voorzitter FTC Grupetto

CHV_1071 (Large)Tijdens een drukbezochte algemene ledenvergadering van fietstourclub Grupetto heeft Gertjan Holterman donderdag jl. afscheid genomen als voorzitter en de hamer doorgegeven aan Berit Mulder. De vergadering in Restaurant Zizo werd gehouden in aanwezigheid van een delegatie van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Bondsvoorzitter Rikus Jager zette in het kort uiteen dat de NTFU volop werkt aan vernieuwing en ontwikkeling, waarbij veiligheid en het beperken van de wet- en regelgeving enkele van de speerpunten zijn.

 

Pioniersfase voorbij

Holterman, die zijn drukke werkzaamheden niet meer kan combineren met het voorzitterschap, heeft vanaf de oprichting in 2011 aan het roer gestaan. Hij draagt een actieve en zeer snelgroeiende vereniging over. “Het is na bijna 4 jaar een mooi moment om de voorzittershamer over te dragen. We zijn de pioniersfase voorbij, er is ontzettend veel moois gebeurd en we zijn de snelst groeiende sportvereniging van Meppel én binnen de NTFU” aldus Holterman die bij de vereniging betrokken blijft voor communicatie en PR en als actief fietser.

 

Goede sfeer

Het actieve ledenbestand van de vereniging was voor juriste Berit Mulder (48) een van de belangrijkste redenen om de voorzittershamer over te nemen. “Het aantal vrijwilligers dat zich in wil zetten voor Grupetto is bovengemiddeld. Bovendien gebeurt dat in een hele goede sfeer, wat ik als erg bijzonder ervaar”, aldus Mulder die ook het grote aandeel vrouwen onder de leden wil benadrukken.

 

Exponentiele groei

CHV_1073 (Large)Grupetto kent al vanaf de oprichting een exponentiele groei en is de grootste fietsvereniging in Meppel en omstreken. Mulder: “Het lijkt me dat het mogelijk moet zijn om de groei nog iets verder uit te bouwen. De bestuurlijke uitdaging is om daarnaast met elkaar een nog groter deel van onze leden bij onze fietsactiviteiten te betrekken. En dan zo dat iedereen veilig en met plezier kan fietsen.” De vereniging telt nu ruim 320 leden en de verwachting is dat een verdere groei dit jaar zal doorzetten. “In Nederland zijn ruim 850.000 toerfietsers actief waarvan er nog maar 60.000 in clubverband fietsen, dus potentieel is er, zeker ook in onze regio”, aldus Mulder die zich baseert op cijfers van de NTFU.

 

Over FTC Grupetto

FTC Grupetto (www.grupettomeppel.nl) is in 2011 door een aantal toerfietsliefhebbers opgericht met als doel de wielersportbeoefening in Meppel en omstreken te bevorderen. Grupetto is de Italiaanse term voor de staartgroep in een (berg)etappe. Het appelleert aan wielersolidariteit die de club hoog in het vaandel heeft staan. Het streven is dat ieder op zijn eigen niveau mooie toerritten kan maken. Met de gezelligheid en het voordeel van de groep, waarbij veiligheid en gezondheid voorop staan. Trainingsritten zijn er in het wegseizoen elke dinsdag, donderdag en zondag en in de winter elke zondag op de mountainbike. FTC Grupetto is vanaf de oprichting aangesloten bij de NTFU waardoor de leden gebruik kunnen maken van een groot aantal voordelen die de sportbond biedt.