Op woensdag 26 februari organiseerde de activiteitencommissie een bandenplakavond bij Reinders Wielersport in Ruinerwold. Er was aangegeven dat we geen fiets hoefden mee te nemen. Waarbij er anders halverwege een zondagochtendrit vaak koffie en appelgebak op het programma staan werden we er deze avond bij ontvangst al op getrakteerd.Appelgebak, Reinders Wielersport

Als spreker was Ferdinand van Essen uitgenodigd, die als sales promotor bij Vittoria® werkzaam is. Hij heeft ons in een uurtje bijgepraat over banden, bandenspanning, tubeless en de samenstelling en opbouw van banden. Over het algemeen wordt er vaak niet veel aandacht besteed aan de keuze van een band, maar na al deze interessante informatie is het wel duidelijk dat de keuze van een juiste band belangrijker is dan de kleur van het stuurlint of ander accessoires op de fiets. De veiligheid, het stuurgedrag, het wegcontact en comfort op de fiets blijkt erg afhankelijk te zijn van de type band en bandenspanning en ook of het karkas van nylon of katoen is. Er is de laatste jaren ontzettend veel verandert met betrekking van banden. Ook het lekrijden in relatie met de bandenkeuze kwam uitgebreid aan de orde en op de vraag waar dan toch die volgauto met monteur is, als je aan de kant van de weg staat, zei Ferdinand: “Dan fiets je niet snel genoeg”.

Na een demonstratie van Henk Reinders, van het uitwisselen van het achterwiel en de binnenband, was er gelegenheid om dit ook zelf uit te proberen.

Met alle informatie en gezelligheid, waarbij we elkaar ook eens zonder helm en bril ontmoeten, vloog de tijd om en konden we terug kijken op een zeer geslaagde en interessante avond. Daarvoor dank aan de activiteitencommissie, Ferdinand van Vittoria® en Henk en zijn team van Reinders Wielersport. Mocht je de avond gemist hebben dan kun je altijd bij Henk Reinders in Ruinerwold terecht voor een goed advies.

En we hebben natuurlijk altijd nog de foto’s.