ATB Trainingen
Vanaf zondag 27 oktober aanstaande starten wij met de beloofde trainingen voor zowel de beginnende als de gevorderde ATB?er. Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht het fietsniveau. In samenwerking met Paul van Dam van Passion4Biking uit Zwolle organiseren we acht trainingen op zondagochtenden. Leden die hebben meegedaan aan de trainingsavonden op de racefiets waren zeer enthousiast over de aanpak van Paul. Tijdens de trainingen leer je onder andere: remmen, bochten rijden, schakelen, balans, klimmen en dalen. Daarnaast is er uiteraard plaats voor heel veel plezier. Al deze onderdelen samen verhogen je gevoel van veiligheid in het bos (en op de weg), waardoor je nog meer plezier aan het fietsen zult beleven! Naast de techniektraining wordt ook aandacht besteed aan het verbeteren van de conditie door intervalsessies. Het is belangrijk dat je je op tijd aanmeldt, want vol is vol. Het maximale aantal deelnemers bedraagt twintig per training. Let op: wanneer je je hebt aangemeld, verwachten we ook dat je naar de trainingen komt. Tijdens de eerdere racetrainingen is geconstateerd dat een aantal mensen niet is komen opdagen. De kosten daarvoor kwamen wel voor rekening van Grupetto.
Je kunt je opgeven voor de trainingen bij de toercommissie via het e-mailadres: Toercommissie@grupettomeppel.nl
De trainingen zijn gepland op onderstaande zondagen:
27-10-2013
10-11-2013
25-11-2013
8-12-2013
19-01-2014
02-02-2014
16-02-2014
02-03-2014
Verdere informatie: –
Verzamelen op bovengenoemde datums om 09.15 uur bij Renell Bikes, J. v. Oldenbarneveltstraat 3 te Meppel.
Vertrek stipt om 09.30 uur naar de trainingslocatie rondom Havelte.
De training duurt ongeveer van 10.00 tot 12.00 uur. Dit betekent dat we omstreeks 12.30 uur terug zijn in Meppel.
Er wordt in twee groepen van ongeveer tien mensen van en naar de trainingslocatie gereden, waar een thema wordt behandeld.
Er zijn eventueel meerdere begeleiders aanwezig.
Net als bij de normale trainingsritten geldt de helmplicht.
Verder is het verstandig handschoenen en een bril te dragen.
Op regenachtige dagen zijn overschoenen geen overbodige luxe.
Je fiets moet in goede technische staat zijn. Dit is voor de veiligheid zeer belangrijk! Bij twijfel is het wellicht verstandig om je fiets voorafgaand nog even te laten nakijken bij Renell Bikes.
Ook bij slechte weersomstandigheden gaat de training door! Houd bij regen en kou rekening met je kleding, vooral omdat tijdens de trainingen regelmatig wordt stilgestaan.
Nadat je je hebt aangemeld ontvang je de deelnamebevestiging met aanvullende informatie.
Wij zien ernaar uit jullie te mogen verwelkomen op de trainingen!
Met sportieve groet, de toercommissie.